Lek eller allvar…det är frågan?

Livet vid fågelmatningen eskalerar när det blir så kallt och mycket snö, vilket vi haft denna vecka…Ja hela denna vinter faktiskt.  Det är ofta hård kamp mellan olika arter, och rangordningen är ganska tydlig. Ibland kan det vara kul att försöka fånga det på bild.

En blåmes och en talgoxe som kivades en lång stund. Här är det nog mest lek. Varför kunde de helt enkelt inte sitta vid var sitt hål? Det var ledigt överallt! Det var lilla blåmesen som inte gav sig utan puffade och kivades…och de höll på en hel dag fram och tillbaka.

Här är ett gäng som verkar kunna samsas hur många som helst på liten yta. Inget kiv där inte…Stjärtmesar är inte bara söta…de är vänliga också. Och får man inte plats bråkar man inte, utan väntar snällt på sin tur och ser söt ut…

Förra våren tog jag bilderna här under. På ett gäng grönfinkar. Troligtvis en familj där mamman och pappan tappert försöker hålla ordning på sina ungar. Jag tycker att grönfinkarna ser lite elaka ut i uppsynen. De blir inte så ofta bra på bild.  Men här tror jag det är mer allvar än lek. Ett försök att lära barnen överleva…

Så här kan det se ut. En helt vanlig dag i min trädgård…en blandning av lek och allvar…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *