Piff och Puff flyttar in

När den första ekorren dök upp på gården efter att vi bott där 15 år blev jag, som fotonörd, lycklig. De hängde och klängde och gjorde livsfarliga trapetskonster för att få tag på pippifåglarnas mat.

Inte ska de behöva jobba så hårt, tänkte jag och köpte ett ekorrmatninghus. De är så kluriga. Taket sitter löst så de lyfter på taket och får tag på sina nötter. Sen far de ner på backen och gömmer nöten inför vintern.

Ofta sitter de och tittar på mig på grenen ovanför matningen och tjattrar för fullt när jag fyller på deras mat.

Det roliga är att försöka fånga dom på bild i olika situationer. Att få till den där lite unika bilden. Att få den perfekta skutt-bilden vore kul…här är den bästa hitintills. Inte lätt att sätta skärpan i farten och bland alla kvistar…

Nu har det gått 2 år sedan de dök upp och jag har 4 ekorrar som hoppar runt i tallarna. Deras idérikedom får mig fortfarande att plocka fram kameran…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *